På jagt efter torsk

[caption id="attachment_6154" align="aligncenter" width="620"] FN 104 Carpe Diem[/caption] Fartøjerne ligger som perler på en snor i Skagerrak nord
24 okt 2016

[]

Fartøjerne ligger som perler på en snor i Skagerrak nord for Skagen, men der er et fartøj, der skiller sig lidt ud. Det er FN 104 Carpe Diem, der er sejlet lidt væk fra de andre.

- Vi er på jagt efter torsk i dag. Der har været nogle fantastiske priser på torsken på det sidste, hvor vi har set priser på 39 kroner for 4’er torsk. Det kan godt være, det var en dum idé, jeg fik, men nu har jeg taget beslutningen, og så må vi se, om vi ikke kan få et godt fiskeri i dag alligevel, siger skipper om bord på FN 104 Carpe Diem, Carsten Jensen til Fiskeri Tidende.

Hummerfiskeriet har ellers været godt de senere dage, men skipper har et par grunde til at gå efter torsken i øjeblikket.

- I går hev vi to gange og fik 500 kilo hummer i det ene træk og 200 kilo i det andet, så det havde sikkert været en god idé at blive ved hummeren, men vi har 8 tons torsk endnu, og så er det da nu, hvor prisen er god, at vi skal fange dem. Vi har også kun godt en måned endnu i år, før fartøjet skal ind og have to nye lysmotorer og en ny hovedmotor lagt i den 28. november, så vi skulle jo gerne nå at fange vores kvote, siger Carsten Jensen.

Beslutningen om torskefiskeri er truffet, og den tre mand store besætning har også planen klar for de næste dage.

- I aften går vi ind i Skagen, så vi kan få fisken med på auktionen i morgen tidlig. Men det er kun ind for at losse fisken, og så ud igen i aften, så vi kan være klar i morgen tidlig til at fiske efter hummer igen. Vi kommer så til Læsø tirsdag, hvor vi skifter alle tre mand om bord, som vi plejer, siger Carsten Jensen.

Flere Nyheder