På langfart efter blandede konsumfisk

[caption id="attachment_13547" align="aligncenter" width="620"] HM 128 Borkumrif[/caption] Skipper Dan Nielsen og besætningen om bord på HM 128 Bor
21 maj 2016

[caption id="attachment_13547" align="aligncenter" width="620"]HM 128 Borkumrif jan 2012 (4) HM 128 Borkumrif[/caption]

Skipper Dan Nielsen og besætningen om bord på HM 128 Borkumrif har lige fået redskaberne i vandet omkring 120 mil vest for Hanstholm i norsk zone, da Fiskeri Tidende ringer for at høre nærmere om, hvad de fisker efter, og hvordan det går i øjeblikket.

- Vi ligger herovre i norsk område og prøver at se, om vi kan fange nogle rødspætter. Ellers er det meget blandet fiskeri, hvor vi går efter torsk, havkat, havtaske, rødtunge og kuller. Vi sejler oftest herover og fisker. 90-95 procent af vores fiskeri foregår i norsk zone. Der er lidt langt herud, men så er fisken også det større, siger skipper Dan Nielsen, som sammen med sin far Flemming Nielsen ejer HM 128 Borkumrif.

Fartøjet kom ind til Hanstholm tirsdag kl. 16.00 for at losse fisken, hvorefter den nye besætning sejlede ud igen tirsdag aften.

- Den anden besætning kom ind i går med 34 tons blandet fisk. Så overtog jeg fartøjet, og vi sejlede ud omkring kl. 23 i aftes, så vi slider ikke på fortøjningerne. Men sådan skal det også være. Vi skal ud og fiske hele tiden for at tjene penge til fartøjet og den store besætning. Lige nu er vi 4 mand plus en lærling om bord, og derhjemme er de 3 mand plus en lærling, siger Dan Nielsen og nævner, at priserne har været bedre.

- Priserne er desværre presset lidt, fordi der bliver landet mange fisk her i Hanstholm for tiden. Jeg vil tro, der var 400 tons fisk i forgårs og 250 tons i går på auktionen i Hanstholm, så det trykker markedet, men det er da stadig nogle fornuftige priser, fortæller han.

Selv om de sejlede af sted tirsdag aften, ankom de ikke til fiskepladsen før sent i dag.

- Vi er først ankommet til fangstpladsen her kl. 13 i dag. Nogle gange kunne man godt ønske sig, at det gik lidt hurtigere frem og tilbage, men det er jo ikke nogen speedbåd, fortæller Dan Nielsen

Flere Nyheder