På langfart efter kulmule i norsk zone

Seneste fangstrejse gik knap så godt for L 654 Pia Glanz, da de fik problemer med hydraulikken, mens de lå i norsk zone og fiskede. - På seneste tu
af Claus Kirkegaard
10 maj 2018

Seneste fangstrejse gik knap så godt for L 654 Pia Glanz, da de fik problemer med hydraulikken, mens de lå i norsk zone og fiskede.

- På seneste tur stod noget af hydraulikken af, så derfor fik de ikke fisket ret meget. De fik dog heldigvis grejerne om bord, og så sejlede de hjem for at få den repareret. Så nu har den ligget i havn halvandet døgn, og vi er næsten kun lige kommet afsted fra Thyborøn, siger skipper og partsejer Lennart Glanz Christensen.

Der ligger en længere rejse foran fartøjet og den fem mand store besætning, inden de er klar til at fiske.

- Vi skal omkring 200 sømil ud for at fiske Kulmuler med flyshooter i norsk område. Jeg regner med, at vi er fremme i morgen tidlig kl. 8, eller deromkring. Vi er kommet lidt sent afsted, men håndværkerne skulle lige være færdige, siger Lennart Glanz Christensen, som ikke mener, de kommer langt nok op til at fiske efter kulmuler allerede torsdag.

- I morgen kan vi ikke nå helt op hvor vi fisker kulmule, så det bliver torsk og kuller og lidt blandet fisk i morgen. Herefter steamer vi igen længere op for at fiske kulmule i fire elle fem dage alt efter, hvor mange fisk der er, siger han og nævner, at der er fornuftige priser på kulmule i øjeblikket.

- I sidste uge fik vi omkring 38,50 kr. kiloet for kulmule, og der var omkring 14,5 tons med hjem. Når vi har fyldt lasten op, har vi plads til 37 tons, men det er nok lidt optimistisk at håbe på en fuld last på denne tur. Men med 20-25 tons kan vi også godt lave en god fangstrejse, siger Lennart Glanz Christensen.

Det er Lennarts far, John Christensen, som ejer hovedparten af fartøjet, men Lennart Glanz Christensen har købt en part i fartøjet.

- Og min fætter, Brian Kærgaard, købte en part i fartøjet i januar 2017, så nu er vi tre, siger Lenart Glanz Christensen.

Flere Nyheder