På langtur efter hummer og torsk

[caption id="attachment_10522" align="aligncenter" width="620"] FN 219 Vibima[/caption] Strandby trawleren FN 219 Vibima har været på en lidt længe
10 okt 2016

[]

Strandby trawleren FN 219 Vibima har været på en lidt længere tur end sædvanligt, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Frederik Snille Larsen til en snak om, hvordan fiskeriet går her og nu.

- Lige nu ligger vi på østkanten og fisker efter torsk. Vi har været 70 mil oppe og fiske efter hummer, men med de forhold, vi har nu på hjemvejen, prøver vi, om der skulle være noget torsk til os. Vi sejlede søndag aften ved 19-tiden. Vi plejer først at sejle om natten, men det var en lidt længere tur end normalt, så vi måtte også lidt tidligere ud. Vi vender hjem til Strandby i aften, og i morgen skal jeg et smut forbi vodbinderen, så vi holder weekend, når vi kommer hjem, fortæller Frederik Snille Larsen.

Skipper er tilfreds med turen, der har været god – forholdene taget i betragtning.

- Det startede lidt roligt, men ellers har vi hevet godt 200 kilo hummer om dagen, og i dag, som er den fjerde fiskedag, får vi forhåbentlig noget torsk med på vej hjemover. Så vi kan godt sige, at det har været en god tur, siger Frederik Snille Larsen.

Det gode sensommervejr er forbi, og det kan måske være en fordel i forhold til priserne.

- Nu er jeg spændt på, om priserne har fået et lille nøk op, når vi kommer hjem med fisken. Vi er hjemhørende i Strandby, så det er naturligt for os, at lande fisken til auktionen i Strandby, fortæller Frederik Snille Larsen, som har fået et besætningsmedlem mere om bord, siden Fiskeri Tidende talte med ham sidst.

- Vi er tre mand om bord nu. Jeg har fået en lærling med, som begyndte i søndags. Det er hans første tur, og det er da noget, vi alle skal vænne os til. Men jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal blive godt med ham om bord, siger Frederik Snille Larsen.

Flere Nyheder