På vej mod Egersund Banke efter rundfisk

[caption id="attachment_12595" align="aligncenter" width="620"] HM 128 Borkumrif[/caption] Efter nogle dage i havn i Hanstholm, er trawleren HM 128
07 Feb 2016

[caption id="attachment_12595" align="aligncenter" width="620"]HM 128 Borkumrif  jan 2012 (1) HM 128 Borkumrif[/caption]

Efter nogle dage i havn i Hanstholm, er trawleren HM 128 Borkumrif igen på havet, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Dan Nielsen. Som så mange andre fartøjer har også HM 128 Borkumrif været underlagt det voldsomme vejr de seneste dage.

- Vi har ligget i havn siden fredag. Vi havde en lille skade på en tromlemotor, men der var ingen grund til at betale ekstra for at få den repareret i weekenden, da vi kunne se, at vi alligevel ikke ville komme afsted på grund af vejret. Men nu er vi kommet afsted igen. Vi sejlede i morges (onsdag) lidt før ni og er på vej til Egersund Banke efter blandet konsumfisk, blandt andet torsk, havtaske og sej. Det er planen, men nu ser vi lige i morgen tidlig, hvordan det ser ud med vejret. De har meldt lidt skidt vejr igen, fortæller skipper Dan Nielsen til Fiskeri Tidende.

Prisen på blandt andet torsk har rettet sig lidt efter en nedgang i løbet af januar måned. Og det er noget, som Dan Nielsen håber fortsætter.

- Blæsevejret de seneste dage har givet priserne et nøk op, hvilket vi selvfølgelig håber på kan fortsætte et godt stykke tid endnu. Opkøberne er begyndt at sukke efter fisk igen nu, hvor så mange fartøjer har været bundet til havnen på grund af vejret. Vi har 1150 fiskekasser med ud, som vi håber på bliver fyldt, og så må vi se, hvordan prisen er, når vi kommer ind til Hanstholm igen. Vi losser altid vores fisk i Hanstholm – det har vi altid gjort, siger Dan Nielsen.

Skipper er ikke sikker på, hvor længe besætningen på fire mand og en lærling skal være afsted denne gang.

- Det kommer meget an på vejret, men mon ikke det bliver indtil onsdag eller torsdag i næste uge, fortæller Dan Nielsen, som ud over at være skipper også er medejer af fartøjet.

Flere Nyheder