På vej sydover

[caption id="attachment_5288" align="aligncenter" width="620"] S 544 Dortigi[/caption] Garnfiskeren S 544 Dortigi var på vej sydover med skipper Jo
12 Apr 2015

[caption id="attachment_5288" align="aligncenter" width="620"]S 544 Dortigi S 544 Dortigi[/caption]

Garnfiskeren S 544 Dortigi var på vej sydover med skipper John Jakobsen ved roret, da Fiskeri Tidende fangede ham til en snak om, hvordan det går med fiskeriet.

- Vi har ligget i havn hele påsken. Lige nu er vi ved Hanstholm på vej sydover. Formentlig til Thyborøn eller Hvide Sande, hvor vi da gerne skulle fange tunger og rødspætter, fortæller John Jakobsen til Fiskeri Tidende.

Skipper er nogenlunde tilfreds med priserne på rødspætter og tunger i år, men der er jo altid et håb om, at de får et nøk op.

- Vi har kvoter i Skagerrak og Nordsøen på tunger og rødspætter, og priserne er da acceptable i år. Rødspætterne ligger lidt højere end sidste år, mens tungerne ligger lidt under, men vi håber jo altid på endnu bedre priser. Vi lander altid fisken i den nærmeste havn, for i det store og hele er prisen nok nogenlunde ens alle steder, og så giver det ikke mening at sejle langt efter det, siger John Jakobsen.

S 544 Dortigi har en del timer foran sig endnu, før Thyborøn er i sigte.

- Vi har nok en 10 til 12 timer endnu, før vi når Thyborøn, som vi gerne skulle nå i aften. Så sætter vi garn i aften. Hvis de så er godt fyldt i morgen, bliver vi liggende. Ellers flytter vi os længere sydover – nok mod Hvide Sande. Vi er meget klogere i morgen, siger John Jakobsen.

De 3 mand om bord på S 544 Dortigi satser naturligt nok på nogle gode fiskedage i Nordsøen, men der bliver også holdt godt øje med vejret.

- Det kommer meget an på vejret, hvor længe vi fisker. Og vi går da heldigvis mod bedre tider og bedre vejr, selv om det ser ud til lidt mere blæsende vejr i weekenden. Hvis vejret bliver helt skidt, så sejler vi hjem igen, fortæller John Jakobsen.

 

Flere Nyheder