På vej til Stege for at sælge fisk

[caption id="attachment_18601" align="alignright" width="200"] Når skipperne Hans Holger Petersen og Hardy Larsen ikke er på havet, sælger de fisk i S
af Claus Kirkegaard
27 sep 2018

[]

Fisker Hans Holger Petersen er ikke ude og fiske, da Fiskeri Tidende får fat i ham torsdag formiddag. Han sidder i sin bil på vej mod Stege, hvor det er planen, at han skal sælge fisk.

- Min makker Hardy Larsen og jeg sælger friskfanget fisk i Stege om torsdagen og i Klintholm Havn fredag og lørdag. Så nu er jeg på vej til Stege med kassetraileren, som vi har fået tilladelse til at sælge fisk fra, siger Hans Holger Petersen.

Der er lidt forskelligt med i traileren denne torsdag.

- Der er isinger, skrubber, pighvar og rødspætter med - ja og så nogle torsk. Det er ikke til at fange torsk i øjeblikket. Nogle gange køber vi også røget makrel og sild fra O. V. Jørgensen. Vi sælger fisken, som kunderne vil have dem. De kan få dem hele, flået eller fileteret. Det er helt op til dem, siger han.

Han har solgt fisk i 12 år nu, og sammen med makkeren Hardy Larsen i to et halvt år. Og det er noget, de begge nyder.

- Vi følger fisken fra fangst til forbruger, og det er dejligt. Vi har mange faste kunder, og så kommer der ofte nogle nye kunder, når vi er ude med fisketraileren. Og det er glade kunder, vi har. For vi lever af at sælge god kvalitetsfisk, som er friskfanget, siger Hans Holger Petersen.

Vekselvirkningen mellem at fiske og sælge fisken, er de to makkere også glade for.

- Vi kan jo så fiske, når det er godt vejr. Omsætningen er jo ikke kæmpe stor, men det handler om bundlinjen, og vi kan da lave en ugeløn til os begge, som vi kan leve af, og det er det vigtigste, siger Hans Holger Petersen.

I år blev antallet af salgssteder udvidet. Det sker nok denne vinter.

- I januar og februar solgte vi også fisk fra Rødbyhavn om fredagen. Det tænker jeg, vi også gør denne vinter, lyder det fra fisker og fiskesælger Hans Holger Petersen.

Flere Nyheder