Parlament er også klar med forslag til Østersøplan

I sidste uge nåede medlemmerne af Ministerrådet til enighed om et forslag til en forvaltningsplan for Østersøen. I dag, tirsdag, stemte Europa-Parlame
28 Apr 2015

I sidste uge nåede medlemmerne af Ministerrådet til enighed om et forslag til en forvaltningsplan for Østersøen. I dag, tirsdag, stemte Europa-Parlamentet så om  sit forslag, og det endte - som forventet - med, at medlemmerne af parlamentet stemte for det foreliggende forslag.

Det betyder, at repræsentanter fra Europa-Parlamentet og Ministerrådet - bistået af EU-Kommissionen nu kan indlede den såkaldte triolog - trepartsforhandlinger - for at nå frem til en endelig forvaltningsplan.

Europa-Parlamentets forslag til en forvaltningsplan, der skal omfatte torsk, sild og brisling, lægger i følge en pressemeddelelse fra Europa-Parlamentet vægt på, at bestandenes biomasse skal forblive på et niveau, så de kan blive fisket efter MSY - maksimal bæredygtigt udbytte. Dermed kan parlamentet og Ministerrådet været på en potentiel konfrontationskurs, da kravet om biomasse reelt betyder, at Europa-Parlamentet får indflydelse på kvotefastsættelsen - en beslutning som Ministerrådet mener alene tilkommer dem at afgøre.

Udover kravet om biomasse har Europa-Parlamentet i sit forslag til forvaltningsplan for Østersøen elementer, der sikrer, at planen kan fungere med det allerede igangværende discardforbud, og at der bliver indført en høj grad af regional beslutningskompentence.

Læs hvad DFPO mener om forslaget til ny forvaltning.

Flere Nyheder