Partier føler sig overset i fiskeriforhandlinger

Venstre er i fuld gang med at føre forhandlinger om dansk fiskeri, men det sker tilsyneladende uden, at alle partier på Christiansborg er med ved bord
04 okt 2016

Venstre er i fuld gang med at føre forhandlinger om dansk fiskeri, men det sker tilsyneladende uden, at alle partier på Christiansborg er med ved bordet. Såvel Radikale som SF, Enhedslisten og Alternativet er efter egne udsagn blevet forbigået og slet ikke budt med til forhandlingerne, der bl.a. handler om en revision af den gældende kystfiskerordning.

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke tager drøftelserne med alle partier. Det, synes jeg ikke, virker særlig ansvarligt over for fiskeriet, siger Andreas Steenberg, der er fiskeriordfører for Radikale, til Altinget.dk.

Han undrer sig – sammen med de øvrige partier fra rød blok – over, at det ”kun” er Socialdemokratiet, der er med til forhandlingerne. De udelukkede partier mener, at også bør være med, og at de mener ikke, at de har diskvalificeret sig ved at stille urimelige eller ultimative krav.

- Vi går jo ikke ind til forhandlinger med sådan en alt-eller-intet-position. For os kunne det have været et mål i sig selv at få trukket forhandlingerne i den rigtige retning, så det havde været godt at få afprøvet, hvordan villigheden til forhandlinger var. Erhvervet har jo bedst af, at der er et bredt flertal bag sådan nogle aftaler. Så er de mest holdbare, siger Trine Torp fra SF til Altinget.dk.

Ifølge Altinget.dk fortsætter forhandlingerne onsdag i denne uge.

Flere Nyheder