PELAGISK: Beklager Norges forhøjelse af kvoteandel

[caption id="attachment_5028" align="alignright" width="300"] Fordelingen af blåhvilling, som bl.a. landes hos FF Skagen, er besværliggjort af norsk e
17 Jan 2015

[caption id="attachment_5028" align="alignright" width="300"]Landing blåhvilling FF Skagen Fordelingen af blåhvilling, som bl.a. landes hos FF Skagen, er besværliggjort af norsk enegang[/caption]

Lige op til den næste runde af EU, Norge, Færøerne og Islands forhandlinger omkring fordelingen af kvoter for blåhvilling og atlantoskandisk sild har Norge valgt egenhændigt at øge deres andel af kvoten for blåhvilling. Nordmændene øger deres andel fra 25,75 procent til 35 procent. En forøgelse på ikke mindre end 40 procent. Det er et træk, som de pelagiske fiskere i EU er stærkt utilfredse med.

- Det er meget beklageligt, at nordmændene har fundet anledning til selvbestaltet at forhøje deres kvoteandel for blåhvilling. Det er helt uacceptabelt, også set i lystet af at det ikke på nogen måde kan retfærdiggøres, siger Esben Sverdrup-Jensen, der er direktør for Danmarks Pelagiske Producent Organisation. Han oplyser, at den pelagiske industri i EU, som er repræsenteret af Nothern Pelagic Working Group (NPWG), har rettet henvendelse til den nye fiskerikommissær i EU Karmenu Vella. EU's fiskerikommissær er af NPWG blevet opfordret til, at lægge pres på nordmændene for at få dem til at ændre deres beslutning.

- Det vil være at foretrække, men vi har  overfor Vella ikke lagt skjul på, at EU ikke bør tøve med at øge EU's andel af blåhvillingkvoten for i år, hvis Norge ikke ændrer deres beslutning. Vi har alt for ofte set, at EU's moderate linje har betydet store tab for EU's egne fiskere, når kvoterne skal fordeles, siger Esben Sverdrup-Jensen.

 

 

Flere Nyheder