Pelagisk Fiskeriforening har holdt sidste generalforsamling

  [caption id="attachment_14489" align="aligncenter" width="790"] Pelagisk Fiskeriforening holdt i april deres generalforsamling på 25 års dag
23 sep 2016

 

[]

Pelagisk Fiskerforening stopper med årets udgang. Det blev vedtaget forleden, da foreningens medlemmer for sidste gang var samlet til generalforsamling. Allerede på generalforsamlingen i april kom det frem, at foreningen arbejdede frem mod et ophør.

I mere end 25 år har foreningen eksisteret, men nye vedtægter har gjort det umuligt for medlemmerne, der for manges vedkommende har tilknytning til Danmarks Pelagiske PO, at være medlem af Danmarks Fiskeriforening PO samtidigt.

Ifølge formand Gustav Øglend er formaliteterne omkring lukningen nu på plads, så den ophører med årets udgang. 31. december 2016 er dermed foreningens sidste dag, og Gustav Øglend forventer ikke, at der henstår en formue i foreningen, når den slutter.

Dermed sluttes et stykke historie i dansk fiskeri, der startede i 1991. Det var en uenighed med medlemmerne i Hirtshals Fiskeriforening, der førte til dannelsen. Notfiskerne ville nemlig gerne repræsenteres i Hirtshals Fiskeriforenings bestyrelse, men de kunne ikke få en plads, mente de øvrige medlemmer. Derfor gik 115 fiskere solo og stiftede den 29. april 1991 Vendsyssel Fiskeriforening, som siden fik navnet Pelagisk Fiskeriforening. Foreningen blev i sin tid medlem af Dansk Fiskeriforening, og siden Danmarks Fiskeriforening.

Selvom udgangspunktet var en strid med Hirtshals Fiskeriforening, så har de to foreninger i gennem tiden arbejdet tæt sammen, blandt andet om Fiskefestivalen.

 

Flere Nyheder