PELAGISK Intet gennembrud i forhandlinger

I disse dage forhandler EU, Norge, Island og Færøerne om fordelingen af kvoterne for blåhvilling og atlantoskandisk sild. I første omgang forsøger par
21 jan 2015

I disse dage forhandler EU, Norge, Island og Færøerne om fordelingen af kvoterne for blåhvilling og atlantoskandisk sild. I første omgang forsøger parterne at blive enige om kvotefordelingen på blåhvilling. En forhandling der ikke er blevet gjort lettere af, at Norge op til forhandlingerne egenhændigt har øget deres kvoteandel.

- Der er ikke noget gennembrud i forhandlingerne endnu. Fronterne er trukket op, og det er lige nu svært at være alt for optimistisk i forhold til at de når til enighed, siger Esben Sverdrup-Jensen, der er direktør for Danmarks Pelagiske Producent Organisation. Han peger på, at EU ønsker en ny fordelingsnøgle på kvoten for blåhvilling, som skal træde i stedet for den fordelingsnøgle, der blev aftalt for cirka ti år siden. Efter blåhvilling skal der forhandles atlantoskandisk sild, og forhandlingerne forventes afslutte på fredag.

Flere Nyheder