Pinsefisken er Skagensrejen

[caption id="attachment_9831" align="aligncenter" width="620"] Biskop Peter Fischer-Møller, Roskilde Stift, præsenterer sammen med fiskehandler Tommy
22 May 2015

[caption id="attachment_9831" align="aligncenter" width="620"]Pinsefisk 2015 Biskop Peter Fischer-Møller, Roskilde Stift, præsenterer sammen med fiskehandler Tommy Raabo Lund fra fiskeforretningen HAV årets pinsefisk – ”Skagensrejen”.[/caption]

Pinsen står for døren, og det er blevet en tradition at spise fisk. Derfor kåres der for 16. år en "pinsefisk", som der opfordres til at spise i pinsedagene.

I år er det Skagensrejen, der fanges af fiskerne i Skagerrak og Kattegat, og som koges på fartøjet og landes. De meget velsmagende rejer sælges ferske, og de har derfor aldrig set en kummefryser, før de ender på spisebordet.

Det var sædvanen tro biskop for Roskilde Stift, der stod bag udnævnelsen. I år var det således biskop Peter Fischer-Møller, der kårede Skagensrejen.

Det var fiskehandler Tommy Raabo Lund fra fiskeforretningen HAV, der lagde lokaler til kåringen af pinsefisken, der foregik for 16. gang. Han kunne blandt andet fortælle, at Skagensrejen i modsætning til fjordrejen, der også tituleres som en delikatesse, er nemmere for forbrugerne at pille alene på grund af størrelsen.

- Det betyder også, at der skal pilles betydeligt færre Skagensrejer for at nå rejsens mål – et stykke højt belagt smørrebrød med friske rejer, sagde Tommy Raabo Lund.

Fiskeriet efter Skagensrejerne foregår med få fiskefartøjer i Danmark. Fiskeriet er tituleret som bæredygtigt, da der ikke landes mere end der kan sælges.

Det er i øvrigt anden gang, at ”Skagensrejen” er udnævnt til årets pinsefisk. Første gang det skete var i 2008, hvor den blev lanceret under navnet ”Gourmetrejen”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder