Plastik fylder snart mere end fisk

[caption id="attachment_11576" align="aligncenter" width="587"] Bl.a. slid på plastkasser er med til at føre plastaffald i havet[/caption] Hvis den
23 jan 2016

[caption id="attachment_11576" align="aligncenter" width="587"]Slid på plastkasser er med til at føre t Bl.a. slid på plastkasser er med til at føre plastaffald i havet[/caption]

Hvis den nuværende udvikling fortsætter, så vil verdens fiskebestande snart få svært ved at finde plads i verdenshavene på grund af plastikaffald. Det skyldes, at vi i stedet for at forbrænde eller genbruge plastikaffaldet smider det i havet – og det fylder efterhånden voldsomt i havene.

Indenfor de seneste 50 er forbruget af plastik øget 20 gange, og det ser ud til at fortsætte. Det betyder – mener eksperter – at oceanerne i 2025 vil indeholde et ton plastikaffald for hver 3 ton fisk. Og i 2050 vil den samlede vægt af plastik i havene være større end den samlede vægt af fisk.

Ifølge en rapport fra World Economic Forum smider vi hvert år otte millioner ton plastik i verdenshavene. Det skulle svare til, at en skraldebil hvert minut døgnet rundt hælder sin last af plastikaffald ud i havet.

Flere Nyheder