Polar Seafood har solid omsætning

Den grønlandske fiskekoncern Polar Seafood har fortsat ingen problemer med at tjene penge. Det seneste årsregnskab for 2014 viser således, at virksomh
20 apr 2015

Den grønlandske fiskekoncern Polar Seafood har fortsat ingen problemer med at tjene penge. Det seneste årsregnskab for 2014 viser således, at virksomheden havde en omsætning på 2,5 milliarder kroner, og det falder i god jord hos bestyrelsesformanden.

- Faldende rejekvoter og øgede afgifter på fisk og rejer er en farlig cocktail for Grønlands hovederhverv. Men heldigvis har stigende priser på flere af Polar Seafoods hovedmarkeder samt vores offensive investering i det pelagiske fiskeri været med til at trække i en positiv retning, siger bestyrelsesformand Henrik Leth.

Virksomheden præsterede i 2014 et overskud før skat på 235 millioner kroner – noget større end overskuddet før skat i 2013, der var på 203 millioner kroner. Egenkapitalen i virksomheden er på omkring 1 milliard kroner.

Polar Seafood Greenland A/ S blev stiftet i 1984 og ejer i dag en række fabriksskibe og fabrikker i Grønland, Danmark, Storbritannien og Rusland. Alt fra rejer til hellefisk, torsk og rødfisk bliver forarbejdet ombord på trawlerne. Polar Seafood er en af Skandinaviens største eksportører af seafood-produkter og Grønlands største privatejede selskab med over 900 ansatte. Hovedkontoret for salg ligger i Vodskov i Jylland.

Flere Nyheder