Polar Seafood skovler penge ind

Det går ganske godt, må man sige, for den grønlandske koncern Polar Seafood. Virksomheden har hovedsæde i Nuuk, har både grønlandske og danske ejermæn
25 Apr 2016

Det går ganske godt, må man sige, for den grønlandske koncern Polar Seafood. Virksomheden har hovedsæde i Nuuk, har både grønlandske og danske ejermænd, og det seneste regnskab viser, at man har et driftsoverskud på 350 millioner kroner ud af en samlet omsætning på tre milliarder kroner.

Dermed er resultatet fra 2015 det bedste nogensinde for koncernen med overskud efter skat på 167 millioner kroner mod et overskud på 112 millioner kroner. Ifølge Fyens Stiftstidende lagde virksomheden omkring 100 millioner kroner til den i forvejen pæne egenkapital, så den nu er på 1,2 milliarder kroner.

- Det kan lyde som en kliché, men det er ikke mindst evnen til at levere kvalitet og manøvrere hurtigt og fleksibelt i et turbulent marked, der gør forskellen på succes og middelmådighed, lyder meldingen fra bestyrelsesformand Henrik Leth i anledning af offentliggørelsen af resultatet for det seneste år.

Sidste år nåede virksomheden op på at beskæftige omkring 900 personer. Det er lige omkring 100 flere end i 2014, og personaleudvidelsen er udelukkende sket i Grønland.

- Som en grønlandsk virksomhed er ét af vore succeskriterier at bidrage til det samfund, vi er en del af. Derfor er vi glade for at kunne præstere en betaling på 316 millioner kroner i skatter og afgifter sidste år, siger bestyrelsesformand Henrik Leth.

Flere Nyheder