Politikerne glimrede ved deres fravær 

[caption id="attachment_17578" align="aligncenter" width="911"] Claus Hjørne Pedersen, formand for Strandby Fiskeriforening, opfordrede politikerne ti
09 maj 2018

[]

Det var en skuffet Claus Hjørne Pedersen, formand for Strandby Fiskeriforening, der bad om ordet på årets generalforsamling.  

Nok var han glad for at se fiskeriminister Eva Kjer Hansen, men hvor var resten af dansk politik? 

- Jeg synes, at de mennesker, der har været med til at sætte den politiske dagsorden, burde være her. Jeg er dybt skuffet. De kunne godt stå på mål for det, de har sat i gang. De glimrer ved deres fravær, sagde Claus Hjørne Pedersen. 

Især debatten om ressourceafgiften mente lokalformanden, at fiskeriet trængte til svar på.  

- Jeg er selvfølgelig glad for at høre din holdning - at du ikke går ind for ressourceafgiften, sagde Claus Hjørne Pedersen rettet til fiskeriminister Eva Kjer Hansen, men tilføjede straks: 

- Jeg er så knap så glad for din holdning til mere CCTV og overvågning. Jeg er helt bestemt enig med Svend-Erik Andersens udlægning om ikke at overvåge fiskerne.  

Af etiske, økonomiske og ophavsretlige årsager mener fiskerne ikke, at overvågning er den rette løsning i forhold til bedre kontrol af landingspligten. Ministeren nævnte selv, at nordmændene ikke er nået i mål med deres discardforbud, og Claus Hjørne Pedersen bad hende passe på med at sætte uopnåelige mål: 

- Hvad er målet? Jeg tror, vi skal passe på med at sætte barren for højt.   

 Af Line Dalgaard Jensen

Flere Nyheder