Prisen på rejer er begyndt at blive fornuftige i Sverige

Rejetrawleren S 486 Sajoni har en times sejlads foran sig endnu, før den er i havn i Skagen. Skipper og partsejer Brian Sørensen fortæller, at det
af Line Dalgaard Jensen
15 jun 2018

Rejetrawleren S 486 Sajoni har en times sejlads foran sig endnu, før den er i havn i Skagen. Skipper og partsejer Brian Sørensen fortæller, at det er tredje gang i denne uge, de er inde for at losse rejer.

- Vi har kun lige været herude i Krogen - omkring 16 mil ude i Skagerrak. Vi har været ude for at fiske rejer - eller forsøge på det. Det er da gået rimeligt, men der er plads til forbedringer, lyder det fra skipper Brian Sørensen.

Når de kommer til Skagen omkring middag torsdag, skal der losses både kogte og rå rejer.

- De søkogte rejer ryger for størstedelens vedkommende til Sverige, hvor de kommer på auktion. De rå bliver afsat til Launis. Men vi afleverer også omkring 500 kilo søkogte rejer til Rema 1000, siger Brian Sørensen.

De rå rejer til Launis og de søkogte rejer til Rema 1000 bliver solgt til en fast pris, mens der er auktionspris på de søkogte rejer, der bliver solgt i Sverige. Og det er ved at gå den rigtige vej for priserne i vores naboland.

- Priserne i Sverige er ved at komme op igen nu. Det er som om, de kan aftage flere her op til Sankt Hans, uden det giver lavere priser. Men svenskerne er vist også helt vilde med rejer til Sankt Hans, siger Brian Sørensen.

Når fartøjet kommer ind, skal der losses, men de sejler ud igen senere i dag.

- Når vi har losset, skal vi have proviant om bord, og så sejler vi igen her sidst på dagen. Vi er tre mand om bord, og vi skal skifte besætningen nu her, men jeg bliver og tager en uge mere, siger Brian Sørensen, som ejer S 486 Sajoni sammen med Henrik Terpet.

- Vi har en halvpart i fartøjet hver, og vi skiftes også til at komme ud og sejle. 14 dage ude og 14 dage hjemme, siger han.

 

Flere Nyheder