Priserne er ikke ret gode

[caption id="attachment_9531" align="aligncenter" width="450"] L 217 Sdr. Nissum[/caption] Skipper Jan Skov ligger lige syd for Hvide Sande på vej
02 maj 2015

[caption id="attachment_9531" align="aligncenter" width="450"]OK_005 L 217 Sdr. Nissum[/caption]

Skipper Jan Skov ligger lige syd for Hvide Sande på vej i havn, da Fiskeri Tidende får en snak med ham om, hvordan det går med hesterejefiskeriet i øjeblikket.

- Det er stille og roligt mængdemæssigt, men priserne er godt nok ikke ret gode i øjeblikket. Vi får omkring 22 kroner kiloet i år, og sidste år fik vi omkring 48 kroner kiloet, så det er gået meget ned. Det er noget, der kan mærkes på bundlinjen, det er helt sikkert, fortæller skipper Jan Skov til Fiskeri Tidende.

L 217 Sdr. Nissum er rigtignok på vej i havn, men ikke for at losse fisk.

- Vi er altid 2 om bord og så en hjemme, og så skifter vi. Lige nu er vi på vej til Hvide Sande for at skifte, og så sejler vi ud igen. Det er ikke min tur til at komme i land, så jeg sejler med ud igen de næste 3 døgn. I øjeblikket ligger vi mest ved Hvide Sande, så det er også her, vi lander fisken. Vi er sådan lidt op og ned af kysten i løbet af året. Nogle gange ligger vi nede omkring Rømø, andre gange oppe ved Thyborøn. Men for os er det lige meget, hvor vi lander. Vi ringer bare ind og melder, hvilken havn vi lander i, så bliver fisken afhentet. Og prisen er den samme uanset, hvor vi lander, så vi kan lige så godt lande i den nærmeste havn, siger Jan Skov.

Han er vant til, at det går op og ned i fiskeriet – han har nemlig haft eget fartøj siden 1987.

- Jeg købte mit første fartøj i 1987 – et garnfartøj, men i 1999 skiftede jeg over til hesterejer. Og det har da svinget op og ned i den periode. Jeg er tilfreds med mængderne, som ligner det, vi plejer at fange, men prisen må da gerne komme 10-12 kroner op, siger Jan Skov.

Flere Nyheder