Priserne har været fornuftige og stabile

FN 220 Ida Marie er lige begyndt på fiskeri efter jomfruhummer og tunger i Kattegat efter en tur i Skagerrak, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Ken
15 Nov 2015

FN 220  (april 2014)FN 220 Ida Marie er lige begyndt på fiskeri efter jomfruhummer og tunger i Kattegat efter en tur i Skagerrak, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Kenneth Christensen til en snak om både fiskeri, vind og vejr og priser.

- Vi kom hjem fra Skagerrak fredag. Vi blev inde på grund af vejret indtil mandag aften, hvor vi sejlede ud kl. 23. Så begyndte vi her kl. 4 tirsdag morgen øst for Læsø, hvor vi havde det første træk kl. 9. Det blev til 30 kilo tunger, 30 kilo hummer og 200 kilo blandet fisk – rødspætter, torsk og kuller – så det var egentlig fint nok. Vi hiver så andet træk, når det bliver mørkt, fortæller skipper Kenneth Christensen til Fiskeri Tidende.

Hummerpriserne har ligget på et tilfredsstillende niveau i år, mener Kenneth Christensen.

- Prisen på hummer har været meget god og ikke mindst stabil i år. De ligger vel rundt regnet på 90-94 kroner kiloet. Og vi er lige blevet tildelt noget mere kvote, så jeg regner med, at vi har nok til resten af året. Vi er først lige begyndt at fiske efter tunger nu, så jeg har faktisk ikke fulgt med i priserne, men vi har da noget kvote tilbage, så jeg håber da på gode priser, siger Kenneth Christensen.

Den to mand store besætning om bord håber på godt fiskevejr de næste par dage, så der kan laves en fornuftig ugeløn

- De har lovet godt fiskevejr de næste par dage, så det håber vi da på. Vi håber, at vi kan fiske indtil torsdag morgen. Derefter har de meldt kuling, og så er det ikke fiskevejr for os mere. Ikke med det fartøj, vi har. Vi sejlede som sagt ud mandag aften, så det bliver en kort uge for os. Men sådan er det jo nogle gange. Vi er meget afhængige af vejret, slutter Kenneth Christensen.

 

Flere Nyheder