Producenter vil have bedre importmuligheder

EU er netop nu i færd med at revidere sine handelsrelaterede foranstaltninger, og det får fiskeproducenternes organisation, AIPCE-CEP, til at komme me
31 mar 2015

EU er netop nu i færd med at revidere sine handelsrelaterede foranstaltninger, og det får fiskeproducenternes organisation, AIPCE-CEP, til at komme med en klar opfordring til, at importmulighederne bliver forbedret.

Ifølge AIPCE-CEP oplever fiskeproducenter i EU ofte mangel på råvarer, og det skal der rettes op på, mener man.

- Der er ofte følelsesmæssige reaktioner omkring import af fisk ud fra den antagelse, at det er skadeligt for EU's fiskere. Tværtimod så gør reguleringen det muligt at supplere EU's egen forsyning af råvarer til forarbejdningssektoren, til at støtte denne sektor og til at styrke den til at generere job og vækst, siger Gus Pastoor, der er præsident for AIPCE-CEP, til Undercurrentnews.com.

Organisationen mener med andre ord, at importen sikrer, at EU's fiskere også kan få afsat deres egne fisk, og derfor søger organisationen at påvirke revisionen af reguleringerne af importen af fisk. AIPCE-CEP har lagt flere undersøgelser frem, der skal understøtte organisationens ønske om mere import fra 3. lande.

Således mener organisationen fx at kunne vise, at den generelle afhængighed af import af fisk i forarbejdningsindustrien er på 63 til 65 procent, men at den i enkelte tilfælde kan være helt op til 90 procent.

- Vi er nødt til at forhindre allokeringen af forarbejdningsaktiviteter til uden for EU, fordi autonome toldsatser vil true job i EU og i sidste ende begrænse tilgængeligheden, valgmulighederne og værdien for forbrugerne, siger Gus Pastoor til Undercurrentnews.com.

Flere Nyheder