R 231 går efter fladfisk i Nordsøen

[caption id="attachment_10131" align="aligncenter" width="620"] R 231 Ocean Laura[/caption] Stævnen peger mod vest nord-vest, og R 231 Ocean Laura
29 jun 2015

[caption id="attachment_10131" align="aligncenter" width="620"]R 231 (aug 2011) R 231 Ocean Laura[/caption]

Stævnen peger mod vest nord-vest, og R 231 Ocean Laura er på vej mod Ling-banke, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Thomas Stegmann til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi er lige stævnet ud fra Thyborøn her ved middagstid, og så sejler vi til i morgen tidlig. Planen er, at vi skal op til Ling-banke, men alt efter hvordan vejret arter sig, må vi se, hvor vi er i morgen. Vi går efter fladfisk. Primært rødtunge og rødspætter – vi vil selvfølgelig helst have godt med rødtunge, men det er jo altid blandet fisk, vi hiver op. Senest havde vi omkring 31 tons fisk med til Thyborøn, og heraf var 20 tons rødspætter, mens resten var blandet fisk.

- Vi satser på at fange fladfisk først, og så går vi efter rundfisk til sidst. Vi er ude cirka en uge hver gang – så det passer med, at vi losser tirsdag eller onsdag i Thyborøn. Vi lander altid i Thyborøn, når vi ligger og fisker i Nordsøen. Thyborøn er vores base, fortæller Thomas Stegmann til Fiskeri Tidende.

Ifølge skipper er priserne ganske gode i øjeblikket.

- Det ser fornuftigt ud med priserne i øjeblikket. Og fiskene er nogle gode størrelser. Det er jo en fornøjelse at se så flotte fisk. Det er i hvert fald mere rentabelt at fiske her, end i Østersøen, for os 5 mand om bord, siger Thomas Stegmann

Besætningen på R 231 Ocean Laura regner ikke med at returnere til Bornholm lige foreløbig.

- Det er i hvert fald ikke de samme størrelser – eller priser – hvis vi tager hjem til Bornholm og fanger Østersø torsk. Så vi regner faktisk med at blive her det meste af efteråret. Vi har da stadig kvoter nok til fladfisk, og ellers må vi leje nogle. Det plejer nu heller ikke at være noget problem, fortæller Thomas Stegmann.

 

Flere Nyheder