Rådgivning viser konsistens i bestandsvurderingen

ICES - Det Internationale Havundersøgelsesråd - fremlagde torsdag den 31. maj rådgivningen for Østersøen for 2019, og der var både plusser og minusser
af Claus Kirkegaard
01 jun 2018

ICES - Det Internationale Havundersøgelsesråd - fremlagde torsdag den 31. maj rådgivningen for Østersøen for 2019, og der var både plusser og minusser for de danske fiskere.

Michael Wall Andersen, chefkonsulent i Danmarks Fiskeriforening PO, hæfter sig dog ved, at der ikke er de store forskelle i biologernes bestandsvurdering

- Det slår mig, at bestandsvurderingen er meget god i forhold til sidste år. Der er ingen markante ændringer. Så der er konsistens i bestandsvurderingen, lyder det fra Michael Wall Andersen.

Han ærgrer sig dog over rådgivningen for sild i den vestlige del af Østersøen.

- Rådgivningen fra ICES lyder på en 0-kvote. Men det er jo ikke fordi bestanden har det dårligere end sidste år, de har så og sige bare flyttet målstolperne endnu en gang, siger Michael Wall Andersen.

Op og ned for torsken

Torsken i den østlige Østersø blev endnu en gang sat kraftigt ned. Rådgivningen lyder på 16.685 tons, hvilket er en nedgang på 36 procent i forhold til 2018.

- Det er en katastrofe med hensyn til den østlige torsk. Vi havde ikke forventet, at bestandsvurderingen var så dårlig. Men der er ingen tvivl, torsken i den østlige del af Østersøen har det ikke godt, siger Michael Wall Andersen, som kan glæde sig over, at den vestlige bestand har det betydeligt bedre. Rådgivning fra ICES lyder her på en kvote på 13.267 tons i forhold til 5.867 sidste år.

- Det er rigtigt dejligt med den rådgivning for den vestlige torsk. Det var som forventet fra både os og ICES. Nu skal vi så i arbejdstøjet, så vi kan få fjernet lukkeperioden i den vestlige Østersø, siger Michael Wall Andersen.

Flere Nyheder