Rådsmøde går i gang mandag formiddag

I løbet af mandag formiddag går årets sidste Rådsmøde for fiskeri i gang i Bruxelles. Det er på det møde, at de fiskeriansvarlige ministre tager endel
14 Dec 2015

I løbet af mandag formiddag går årets sidste Rådsmøde for fiskeri i gang i Bruxelles. Det er på det møde, at de fiskeriansvarlige ministre tager endelig beslutning på TAC / kvoter for de bestande, hvor EU alene sætter kvoterne.

Dertil kommer, at Ministerrådet formelt også skal godkende den aftale, som EU og Norge indgik for nogle uger siden, da de forhandlede om de fælles bestande i Nordsøen og Skagerrak samt de vestlige bestande i Atlanterhavet.

[toggle title="Følg med i forhandlingerne" state="open" ]Fiskeri Tidende følger løbende forhandlingerne i Bruxelles – og avisudgaven af Fiskeri Tidende, der udkommer lørdag den 19. december, har en fyldig dækning af forhandlingerne og kommentarer til resultatet. [/toggle]

De arter, der skal tages stilling til på Rådsmødet, er torsk i Kattegat, tunger og jomfruhummer i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat samt brisling og sperling – ligeledes i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat.

Læs også: Danske fiskere er tilfredse med fiskeriaftale med Norge for 2016

Dertil kommer, at ministrene også skal have en endelig afklaring på, om der skal ske en ekstra tildeling af torsk til de fartøjer, der fisker med kamera.

Rådsmødet er planlagt til at vare to dage, men fiskeriet forventer man først falder endeligt på plads i løbet af tirsdag den 15. december.

Flere Nyheder