Radio24syv: Hør debat om sælens hærgen

Sælen hærger, ødelægger garn og æder fisk. For den bornholmske fisker Henning Finne koster det ca. 300.000 kr. om året, og også Thomas Petersen møder
af Line Dalgaard Jensen
18 jun 2018

Sælen hærger, ødelægger garn og æder fisk. For den bornholmske fisker Henning Finne koster det ca. 300.000 kr. om året, og også Thomas Petersen møder de store dyr, der gennemgnasker hans fangst. Det fortalte de til Radio24syv, som mandag d. 18. juni satte spot på havets ulve: sælen!

Find hele programmet her:

Her fortæller fiskerne om problemet, og også formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen opfordrer politikerne til at skride ind, da det ødelægger økonomien for dansk fiskeri. Fiskeriminister Eva Kjer Hansen anerkender, at der er et problem, især når sælen også ødelægger torskebestanden med parasitter. Hun efterspørger flere informationer fra fiskerne om omfanget af problemet, og vil drøfte med landene omkring Østersøen, hvordan vi sikrer en ordentlig regulering. Den nuværende ordning med sælkorps, som må skyde sæler til søs, fungerer ikke optimalt.

Flere Nyheder