Rasmus Hald er kåret til "Årets fisker 2017"af Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende

[caption id="attachment_16630" align="aligncenter" width="620"] Karen Ellemann overrakte beviset til Rasmus Hald på, at han er "Årets Fisker 2017". Fo
24 nov 2017

[]

Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank har kåret “Årets Fisker 2017”. Valget faldt på fiskeskipper Rasmus Hald, der får prisen for hans indsats med at fortælle om livet ombord på et fiskefartøj.

Rasmus Hald fortæller i små videoer på facebook om de gode dage og dårlige dage ombord på HM 635 Karbak, der er hjemhørende i Hanstholm. Han fortæller i muntre toner, hvad der rører sig ombord på fiskefartøjet.

“Juryen bag udvælgelsen er enige om at tildele Rasmus Hald prisen for i en tid, hvor der er meget fokus på fiskerierhvervet, at være med til at fortælle den rigtige virkelighed som fisker. Han fortæller både om de dage, hvor det er dårligt vejr til havs, og om de oplevelser det at være tæt på hinanden på arbejdspladsen 24/7. Samtidig bliver der også tid til lidt sure opstød, når politikerne laver nye regler.”

Det begyndte for et par år siden, da han på sin facebook-side fortalte om, hvor dårligt vejr det var. I løbet af få dage vidste rigtig mange det – og siden da har han lagt flere og flere små videospots op på facebook-siden.

I en tid, hvor få ved hvad der foregår ude på havet, når der fiskes, så er Rasmus med til at gøre hverdagen synlig for rigtig mange. De får et indblik i livet til havs. De trælse dage, hvor det vipper forfærdeligt – og det giver også et indblik i hvad der spises ombord.

- Og han har fået fiskeriet gjort kendt. Når han lægger en video op, så er der op mod 30.000 og endda flere, der ser videoen. Facebook-siden har over 8.000 følgere – og den er i berøring med op mod 100.000 danskere, når der kommer opslag. lød det fra minister for fiskeri, Karen Ellemann, da hun overrakte hæderbevisningen ved arrangementet i Søndervig.

Faktisk er Rasmus Hald med sit engagement og sine fortællinger med til at brande fiskeriet i stor stil og en god ambassadør for erhvervet.

Det er Vestjysk Bank, der er finansieringsinstitut for dansk fiskeri og har sit udgangspunkt i hjertet af det danske fiskeris højborge, der sammen med FIskeri Tidende, der er erhvervets ugentlige avis, står bag uddelingenaf prisen “Årets Fisker”. Den blev sidste år uddelt til Christian Pilegaard fra Skagen.

[]

Flere Nyheder