Recertificering af torsk og kuller i Barentshavet

De norske torske- og kullerfiskerier nord for den 62. breddegrad - det gælder Norskehavet og Barentshavet - har netop fået deres recertificering hos M
13 okt 2015

De norske torske- og kullerfiskerier nord for den 62. breddegrad - det gælder Norskehavet og Barentshavet - har netop fået deres recertificering hos MSC på plads. De norske fiskerier har været MSC-certificeret siden 2010, og recertificeringen gælder frem til 2020, fremgår det af en pressemeddelelse fra Norges Sjømatråd.

- Torske og kullerbestanden i Barentshavet er verdens største og bedst forvaltede; først og fremmest på grund af arbejdet i den norsk-russiske fiskerikommission, lyder det fra analytiker i Norges Sjømatråd, Ove Johansen.

Processen med at få på recertificeringen på plads har taget næsten halvandet år, og den har været ledet af Norges Fiskarlag på vegne af det norske fiskerierhverv.

- En recertifisering af disse artene skaber tryghed på markederne, som køber norsk torsk og kuller. Alle skal være sikre på, at vi forvalter vore ressurser på en bærekraftig måde også i fremtiden, siger den brancheansvarlige for torsk i Norges Sjømatråd, Jack-Robert Møller

 

Flere Nyheder