Reduktion af åleredskaber skal på plads nu

[caption id="attachment_3159" align="aligncenter" width="620"] Nu gøres der et sidste forsøg på af frivillighedens vej at nå målet for reduktion af re
06 jun 2016

[caption id="attachment_3159" align="aligncenter" width="620"]Marstal Fiskerihavn 2010  (8) Nu gøres der et sidste forsøg på af frivillighedens vej at nå målet for reduktion af redskaber i ålefiskeriet[/caption]

Et af kravene i åleforvaltningsplanen er en reduktion af redskaberne med 50 procent.

- Vi skal leve op til forvaltningsplanen, og det gør vi også, men vi har svært ved at dokumentere det, for der er stadig for mange redskaber registreret, sagde Allan Buch, bestyrelsesmedlem i Danmarks Fiskeriforening på det årlige seminar for bundgarnsfiskere, der fandt sted i sidste uge i Karrebæksminde på Sjælland. Udfordringen for de danske ålefiskere er, at inden udgangen af 2016 skal de være nede på en 50 procents reduktion. Man skal ned på 21750 ruser, og der mangler cirka 5000 kasseruser, 125 små bundgarn og 358 store bundgarn. Det sidste tal fik en fisker til at bemærke, at så mange står der slet ikke i hele Danmark.

- Nej, men de er registreret, og det er det der er problemet. I må opfordre dem der er ikke fisker til at melde dem af, lød opfordringen fra Allan Buch. Han oplyste, at man var blevet enige med NaturErhvervstyrelsen om en frivillig ordning mere.

 

Brev
Derfor vil ålefiskerne om kort tid få et brev, om vigtigheden af at de får redskaber meldt af og ikke mindst en vejledning i hvordan de gør det.

- Det skal ske skriftligt og det rigtige sted, fastslog Allan Buch, der ikke lagde skjul på, at han anså det for sidste udkald.

Allan Buch forventede, at fristen ville blive 1.8, og at fangsten derefter vil blive sat i forhold til antal redskaber registeret i NaturErhvervstyrelsen.

- I august ser man på, om reduktionen er ved at være der, og meldingen fra NaturErhvervstyrelsen er, at det ikke skal forventes, at der kommer omsættelighed med ålelicenser, så længe der ikke er en redskabsreduktion på 50 procent, sagde Allan Buch, der håbede, at når reduktionen er mere end 50 procent, at der vil kunne komme en løsning på generationsskifteproblemet i ålefiskeriet.

- Det er den vej vi arbejder, og målet er, at dem der bliver tilbage i fiskeriet kan have et levebrød. De grønne organisationer presser NaturErhvervstyrelsen hårdt for at få ålefiskeriet stoppet. Det vil derfor være nemmere for NaturErhvervstyrelsen, hvis reduktionen var opfyldt, sagde Allan Buch, der ikke kunne understrege nok, hvor vigtigt det er, at få redskaberne afmeldt.

- Hjælp jeres kollegaer. Det er vigtigt I får skrevet ind det rigtige sted og får afmeldt redskaberne. Situationen er, at nogen er holdt op, men stadig har deres plads. Det er tilladelserne, der er udstedt, der gælder. Det er træls, hvis det ender med, at man bare skærer 25 procent. Det er ikke fair overfor dem, der driver et erhverv, sluttede Allan Buch

 

 

Flere Nyheder