Reduktion og stop rammer pengepungen

[caption id="attachment_11445" align="aligncenter" width="620"] SG 422 Nikolaj kan se frem til at være bundet til kajen fra 15. februar til 31. marts[
02 nov 2015

[caption id="attachment_11445" align="aligncenter" width="620"]SG 422 Nikolaj (Marstal) SG 422 Nikolaj kan se frem til at være bundet til kajen fra 15. februar til 31. marts[/caption]

Hans Erik Stærke fisker med SG 422 Nikolaj med udgangspunkt fra Marstal på Ærø. Han fisker i område 22 og er derfor en af de fiskere, som bliver hårdt ramt af den ny fiskeriaftale for Østersøen. En aftale der indebærer, at at lukkeperioden for torsk udvides og nu bliver fra 15. februar til den 31. marts samt en kvotereduktion på 20 procent på torsk.

- Vi har investeret efter at fiske i uge 22, så det er en katastrofe. Torsk er det bærende i vores fiskeri, så det rammer os rent på vores pengepung. Vi er jo to mand i dag, men nu er det ikke sikkert, at det kan bære fremover, når vi mister indtjening. Så kommer der færre fisk, og så rammer det hele vejen rundt. Vognmanden, oliemanden og så videre, siger Hans Erik Stærke. Han er rystet over, at der nu indføres en lukkeperiode februar og marts.

- Vi havde glædet os til at komme af med det forbandede aprilstop. Det gjorde vi så også, men alternativet er bare endnu værre. Vi kan kun bede til, at vi får lov til at fikse søer i den periode, siger Hans Erik Stærke. Han lejer mere end 60 procent af sine torsk, og han frygter med den seneste reduktion, at lejeprisen vil stige.

- Hvor hårdt, det vil ramme os på indtjeningen, afhænger af om vi kan leje torsk, og hvor dyre de bliver, siger Hans Erik Stærke, der i sit fiskeri ikke ser mangel på torsk.

- Der er mange torsk, og vi ser torsk hele året, også selvom vi ikke fisker efter dem. Vi har ikke problemer med at fange torsk, konstaterer Hans Erik Stærke.

Flere Nyheder