Regeringen har nu tilsluttet sig Fiskeriaftalen

I begyndelsen af december 2016 indgik partierne uden om Regeringen en aftale om fiskeriets fremtid - også kendt som Fiskeriaftalen. Danmarks Fiskerifo
19 maj 2017

I begyndelsen af december 2016 indgik partierne uden om Regeringen en aftale om fiskeriets fremtid - også kendt som Fiskeriaftalen. Danmarks Fiskeriforening gav med det samme udtryk for, at Regeringen skulle gå med i aftalen - men det lykkedes ikke. I dag kunne formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, dog konstatere, at det er sket.

- I denne uge har jeg fået besked om, at Regeringen har tilsluttet sig pakken. Det kan vi kun notere os med tilfredshed, lød det fra Svend-Erik Andersen, da han aflagde sin mundtlige beretning på foreningens årlige generalforsamling fredag eftermiddag på Hotel Vejlefjord.

Han gav udtryk for, at der nu er håb om, at dansk fiskeri dermed kan komme ud af det dødvande, som fiskeriet har været fanget i, hvor Regeringen og oppositionen har holdt fiskeriet som gidsler. En ufrivillig gidseltagning, som Svend-Erik Andersen betegnede det i sin mundtlige beretning.

- Jeg har brugt utrolig meget tid på at tale fiskeripolitik og fiskeripolitiske rammer med danske politikere inden for det seneste år, så jeg er nok den, der har været mest skuffet over, at vi ikke rimelig tidligt i processen fik et bredt forlig med Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Og jeg har gentagne gange opfordret parterne til at komme videre, sagde Svend-Erik Andersen.

 

Flere Nyheder