Rejerne blev kørt til Sverige

[caption id="attachment_13607" align="aligncenter" width="620"] S 255 North Sea[/caption] Trawleren S 255 North Sea ligger i den vestlige del af Sk
29 maj 2016

[caption id="attachment_13607" align="aligncenter" width="620"]S 255 (marts 2012) S 255 North Sea[/caption]

Trawleren S 255 North Sea ligger i den vestlige del af Skagerrak, da Fiskeri Tidende fanger skipper og partsejer Karl Arne Nielsen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi ligger og fanger dybvandsrejer, det gør vi sådan set hele året rundt. De store af dem koger vi om bord og sælger på auktion i Smögen og Göteborg i Sverige. De små sælger vi til Launis som ferske rejer, fortæller Karl Arne Nielsen og glæder sig samtidig over de nuværende priser på rejer.

- Søndag kørte vi selv 900 kilo rejer til Sverige, hvor de blev solgt for 90 kroner kiloet. Tirsdag landede vi 870 kilo, som gik til 151 kroner kiloet onsdag morgen. Og her torsdag morgen har jeg set, at prisen på auktionen i Smögen var 244 kroner kiloet. Det er så svenske kroner – men stadigvæk en fin pris, fortæller skipper.

Launis får også en pæn portion rejer fra S 255 North Sea i denne omgang.

- Vi har vel 350 kasser rejer med, som vi sælger til Launis. Det er 7 tons, og vi har en aftale med Launis om en pris på 19 kroner kiloet, så det har været en god uge, siger Karl Arne Nielsen.

Normalt er de tre mand plus en lærling om bord. Det er de også på denne tur, men Karl Arne Nielsen er ikke vant til at være med.

- Det plejer at være Thomas Hjort Samuelsen, som også ejer 50 procent, der sejler som skipper. Men han er kommet lidt til skade, og så er det mig, der er med på denne tur. Normalt sejler jeg som skipper på Gitte Henning, men det er også fint for mig at komme med S 255 ud og se, hvordan det er, siger Karl Arne Nielsen, som ikke ser så alvorligt på den udmeldte kvotenedsættelse midt i sæsonen.

- Vi fik en stor stigning i december, og vi har heldigvis kvote nok til resten af året, siger Karl Arne Nielsen.

Flere Nyheder