Restriktioner overholdes ikke ved Kriegers Flak

[caption id="attachment_16591" align="aligncenter" width="620"] Her er ruten, hvor kablet er udlagt.[/caption] Det er fortsat forbudt at fiske med
14 nov 2017

[caption id="attachment_16591" align="aligncenter" width="620"] Her er ruten, hvor kablet er udlagt.[/caption]

Det er fortsat forbudt at fiske med bundslæbende redskaber eller benytte ankre i de restriktionszoner, der er udlagt for at beskytte arbejdet med de søkabler, der skal forbinde havmølleparken ved Kriegers Flak med det danske elnet.

Det er Energinet.dk, der nu igen sender en tydelig opfordring til fiskere i området om at respektere zonen.

”Vores kabelanlægsfolk på Kriegers Flak projektet har gentagne gange oplevet, at der fiskes henover de søkabler, vi har lagt ud på havbunden mellem de kommende transformerplatforme og kysten”, lyder det fra Energinet.dk

Kablet er lagt ud mellem de kommende transformerplatforme og kysten, og de vil frem til og med juli 2018 være beskyttet af en forbudszone.

Kablerne ligger pt. ubeskyttet hen på havbunden, og fiskeriforbudet med bundslæbende redskaber eller benyttelse af ankre skal derfor forhindre skader på kablerne.

”Hvis man alligevel fisker her og beskadiger kablerne, vil der blive rejst krav erstatning for reparation af kabel mv. som nemt kan løbe op store millionbeløb”, skriver Energinet.dk i en mail.

På baggrund af flere af de hændelser, hvor der er fisket faretruende tæt på kablerne, vil Energinet.dk nu iværksætte en daglig overvågning af fiskeriet i området, og med mulighed for at sejle ud og omdirigere fartøjerne.

Som led i en aftale mellem Danmarks Fiskeriforening og Energinet.dk er det muligt, at få erstattet ekstraomkostninger som forbudszonen måtte påføre fiskeren. Det kan ske i form af indtægtstab eller andet som restriktionszonen måtte være årsag til, lyder det.

 

 

Flere Nyheder