Rigeligt med jomfruhummere i rådgivningen

Strandby er lig med jomfruhummerfiskeri, og derfor er lokalformand Claus Hjørne Pedersen også en glad mand. ICES anbefaler nemlig en kvote på 21.639 t
af Line Dalgaard Jensen
09 jul 2018

Strandby er lig med jomfruhummerfiskeri, og derfor er lokalformand Claus Hjørne Pedersen også en glad mand. ICES anbefaler nemlig en kvote på 21.639 tons jomfruhummer i Kattegat og Skagerrak, det vil sige en fremgang på 74 procent fra sidste års rådgivning, og også Nordsøen klarer skærene.

- Det er helt bestemt godt - med den her rådgivning kommer vi bestemt ikke til at mangle, og det afspejler præcis det, som vi oplever. I 2017 og 2018 har der været gode forekomster af jomfruhummer, siger Claus Hjørne Pedersen.

Den største udfordring er derfor ikke at få en god nok kvote, men hvis kattegattorsken dukker op. Torsken er en bifangst ved jomfruhummerfiskeriet – og ses bl.a. i den sydlige del af Kattegat. Strandby-fiskerne er ikke stødt på dem, men hvis de pludselig gør, kan det blive en udfordring, da ICES anbefaler en meget lav kvote på 494 tons. Dermed kan torsken bremse jomfruhummerfiskeriet.

- Den dag, den pludselig er her, kan det gå stærkt og blive et problem for mange, som ikke har ret meget torskekvote, frygter Claus Hjørne Pedersen.

 

Flere Nyheder