Riggede om til rødspætter for en uge siden

[caption id="attachment_13362" align="aligncenter" width="620"] FN 109 Nordland[/caption] Normalt er det tobis, som skipper Michael Nielsen går eft
07 maj 2016

[]

Normalt er det tobis, som skipper Michael Nielsen går efter på denne tid af året med trawleren FN 109 Nordland. Men i stedet for at sidde derhjemme med hænderne i skødet og vente på, om der kommer en kvote, har han valgt at rigge om, for at komme på havet og fange fisk.

- Lige nu ligger vi på nordsiden af Grenen og fisker efter rødspætter. Det er ikke noget, vi normalt er ude efter, men for en uge siden valgte vi at rigge om. Noget var vi jo nødt til at gøre, ellers dør vi af sult. Og det var det bedste, vi lige kunne finde på. Og med de priser, der er på rødspætter lige nu, kan det godt lade sig gøre at tjene penge, især fordi prisen for at leje rødspætter heller ikke er så høj, fortæller skipper Michael Nielsen til Fiskeri Tidende.

De gode priser på rødspætter samt de gode fangster gør, at humøret trods alt stadig er højt hos den tre mand store besætning på FN 109 Nordland.

- Priserne ligger på mellem 12,30 og 12,50 kroner kiloet for de små rødspætter og op til 30 kroner kiloet for de store. I dag har vi haft to træk til formiddag, som har givet 1200 kg. rødspætter og 250 kg. torsk, så det er da til en dagsløn for os tre om bord. Og fisken lander vi enten i Hirtshals eller Strandby – alt efter hvilken havn, der er tættest på, siger Michael Nielsen, som dog meget gerne vil tilbage i industrifiskeriet så hurtigt som muligt.

- Der er jo meget mere arbejde med at fange rødspætter, end tobis eller brisling. Industrifisken skal bare om bord og så ind og losses, hvorimod rødspætterne skal renses og sorteres, efter vi har fanget dem. Så vi håber da, at vi kan komme i gang med brisling i Kattegat/Skagerrak om en måned til halvanden, siger Michael Nielsen.

 

Flere Nyheder