Rigger om til rødspætter

[caption id="attachment_4780" align="aligncenter" width="620"] L 347 Palermo[/caption] L 347 med besætning ligger i havn, da Fiskeri Tidende fanger
23 jan 2016

[caption id="attachment_4780" align="aligncenter" width="620"]l347 palermo L 347 Palermo[/caption]

L 347 med besætning ligger i havn, da Fiskeri Tidende fanger skipper Johnny Pedersen for at høre nærmere til, hvordan det går med deres fiskeri for tiden.

- Lige nu ligger vi i havn for at rigge om fra torsk til rødspætter. Vi er lige kommet hjem fra norsk zone, hvor vi har fisket efter torsk. Og det var nogle fine torsk – 1’er og 2’er torsk hele bundtet, men prisen er blevet trykket fuldstændig i bund af nordmændene. Det kan simpelthen ikke betale sig at fange torsk, når vi kun får 20 kroner kiloet for så fine torsk. Før jul lå prisen på 87-88 kroner kiloet, så det er et kæmpe dyk, prisen har taget. Det har ellers været godt torskefiskeri. Vi havde en tur på to dage, hvor vi fangede 15 tons, og på den seneste tur fik vi 11 tons på tre dage. Men nu rigger vi om til rødspætter, og så sejler vi ud igen i aften – sydvest for Thorsminde, omkring 60 til 70 sømil ud, hvor vi satser på, der er godt med rødspætter, fortæller skipper Johnny Pedersen til Fiskeri Tidende.

L 347 Palermo er hjemmehørende i Thorsminde, og det er også her, de losser alle deres fisk.

- Vi losser altid i Thorsminde. Og selv om vi sejlede til en anden havn for at losse vores torsk, ville det ikke ændre prisen i øjeblikket. Det er nordmændene, der opkøber det hele, og de kan næsten selv bestemme prisen, siger Johnny Pedersen.

Når de er på havet, er der fem mand om bord og to mand hjemme. Det bliver der ikke lavet om på, men skipper er begyndt at tænke på fremtiden.

- Jeg har solgt 25 procent af skibet til en yngre fisker, så generationsskiftet er så småt begyndt. Så kan han også komme mere ud og fiske, hvilket er godt, runder skipper Johnny Pedersen af.

 

Flere Nyheder