Rigget om til tobis i tre dage

Trawleren O 91 Albatros er på vej fra Strandby til Hirtshals onsdag aften, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Søren Clausen til en snak om fiskeriet
af Claus Kirkegaard
03 maj 2018

Trawleren O 91 Albatros er på vej fra Strandby til Hirtshals onsdag aften, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Søren Clausen til en snak om fiskeriet her og nu. Det har dog været så som så med fiskeriet de seneste dage, fortæller skipper.

- Vi har ikke fisket ret meget de sidste tre dage. Dem har vi brugt til at rigge om til industrifiskeri, så vi kan komme ud og fiske tobis. Vi skal på rationsfiskeri i område to, hvor vi har rationer på 200 tons pr. 14. dag, siger Søren Clausen, som håber, de får held med at finde tobis, for det går ikke så godt med konsumfiskeriet i øjeblikket.

- Det er ikke for godt med konsumfiskeriet lige nu. Sej får vi næsten ingen penge for, og jomfruhummer er da også helt nede i pris. Rødspætter får vi en god pris for, men de er også svære at finde lige nu. Så vi satser på, at der kommer gang i tobisfiskeriet, lyder det fra Søren Clausen.

Når man skal rigge om fra konsumfiskeri til industrifiskeri, er der meget, der skal ændres. Derfor tager det så lang tid, fastslår Søren Clausen.

- Alt i lasten skal laves om, så det er ikke bare lige sådan. Vi laver det om, så vi får tre tanke. Og vi har været i gang i tre dage fra halv syv om morgenen til sent om aftenen, så der er blevet knoklet for det, lyder det fra skipper.

O 91 Albatros sejlede fra Strandby onsdag eftermiddag med kurs mod Hirtshals.

- Vi sejlede mod Hirtshals her halv fire, så vi kan være klar til at gå på fiskeri i morgen tidlig, siger Søren Clausen, som gerne vil tilbage til sin aftensmad.

- Jeg har lavet boller i karry med løse ris. Og vi har nogle unge knægte med om bord, som virkelig kan tage fra. Så jeg er nødt til at komme tilbage for at være sikker på, at jeg får noget, siger skipper.

Flere Nyheder