Rigsrevisions rapport er endt med fem politisager

Fiskeristyrelsen har på baggrund af Rigsrevisionens rapport indgivet fem politianmeldelser i forbindelse med en række tilskudssager. Kammeradvokaten h
10 okt 2018

Fiskeristyrelsen har på baggrund af Rigsrevisionens rapport indgivet fem politianmeldelser i forbindelse med en række tilskudssager. Kammeradvokaten har vurderet, at der er grundlag for mistanke om strafbare forhold i de fem sager, skriver Fiskeriministeren i en pressemeddelelse.

Udover at sagerne er meldt til Politiet, så er EU-Kommissionen også blevet inddraget, da de som vanlig praksis har fået en indberetning om svig i forbindelse med støtteordningerne.

Det vil desuden blive undersøgt, om der er flere sager med grundlag for mistanke om svig.
Fiskeriminister Eva Kjer Hansen siger:

- At vi følger Rigsrevisionens beretning op med politianmeldelser vidner om alvoren. Jeg tager Rigsrevisionens og Statsrevisorernes kritik meget alvorligt. Kritikken peger på en række forvaltningsmæssige problemer, som vi allerede er i gang med at rette op på som opfølgning på Rigsrevisionens beretning fra sidste år og vores egen undersøgelse fra Kammeradvokaten. Regeringen har sat en gennemgribende oprydning og genopretning af hele fiskeriområdet i gang, og vi har styrket området økonomisk. I lyset af Rigsrevisionens beretning vil vi tilføre fiskeriområdet flere midler.”

Regeringen har tilført fiskeriområdet ekstra 20 mio. kr. i 2018 og med forslag til finansloven for 2019 afsat en merbevilling på ca. 78 mio. kr. i perioden 2019-2022. Derudover har regeringen og Folketingets partier i 2019 og 2020 afsat yderligere i alt 30 mio. kr. i EU-midler til administration via en justering af rammen for Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet. Som opfølgning på den seneste beretning fra Rigsrevisionen vil der være yderligere behov for at tilføre området midler.

Rigsrevisionens beretning om tilskud på fiskeriområdet tager udgangspunkt i perioden 2014-2017. Udenrigsministeriet overtog fiskeriområdet i august 2017.

Flere Nyheder