Rimelig fornuftigt med rødspætter

Det er en fortrøstningsfuld skipper, der tager telefonen, da Fiskeri Tidende ringer torsdag morgen. Efter et par dage i havn hjemme på Bornholm på gru
af Line Dalgaard Jensen
14 dec 2018

Det er en fortrøstningsfuld skipper, der tager telefonen, da Fiskeri Tidende ringer torsdag morgen. Efter et par dage i havn hjemme på Bornholm på grund af dårligt vejr og et oliefyr, der har været i uorden, er Niels-Jørgen Nielsen på vej på fiskeri vest for Bornholm. Her satser han på at fange en god portion rødspætter med sin trawler R 254 Katrine-Kim.

- Det har været rimelig fornuftigt med rødspætter i efteråret. Der har været en del vest om Bornholm – der plejer slet ikke at være så mange, siger Niels-Jørgen Nielsen.

Typisk fanger de 1000-2000 kg rødspætter, og på en rigtig god dag kan de godt komme op til 3000 kg. Fiskene lander R 254 Katrine-Kim som altid hos O.V. Jørgensen på Bornholm.

- Hvis vi renser dem, så får vi 11-12 kroner pr. kg. Det er selvfølgelig ikke samme priser som på vestkysten, men ganske fint. Hvis de ikke er renset, så får vi et par kroner mindre for dem. Hvad vi gør, afhænger af, hvor meget tid vi har – det tager jo en del af døgnet at rense, siger Niels-Jørgen Nielsen, der selvfølgelig får hjælp af resten af besætningen med arbejdet. De er tre mand afsted.

I dag bliver det nok bare til et træk, og fiskerne kan godt nøjes med 1000 kg. Bare de ikke har alt for mange rogn, så er skipper tilfreds – det er i hvert fald bedre end torskefiskeriet.

- Der er ingen torsk at fange. Øst for Bornholm der er der nærmest ikke nogen, siger Niels-Jørgen Nielsen.

Selvom det er garnbådene, der melder om de største problemer med sæler, så har Niels-Jørgen Nielsen også opdaget rovdyret i farvandet. De ødelægger ikke hans grej, men…:

- Nogle gange kan vi se, at der er nogle torsk, der har haft kontakt med sælerne. Men det største problem er, at sælerne jager torskene væk. Så der er bare ikke nogen torsk at fange.

Flere Nyheder