Rimeligt torskefiskeri, men for varmt til flere træk

[caption id="attachment_18177" align="alignright" width="300"] På trods af varmen har det været godt torskefiskeri for R 50 Nordvind. Og priserne er o
af Claus Kirkegaard
09 aug 2018

[]

R 50 Nordvind, med skipper og ejer Kenn Aage Schou ved roret, har lige forladt havnen i Rønne og er på vej til Tejn for at få fartøjet bundmalet.

I løbet af ugen har de været ude og fiske efter torsk, og det har været et rimeligt fiskeri på trods af det varme vejr. Men varmen giver andre problemer.

- Fiskeriet efter torsk har for så vidt været godt nok. Men på grund af varmen laver vi kun et træk om dagen - enten tidligt eller sent, hvor det ikke er så varmt. Vi laver normalt tre træk om dagen, men torsken kan ikke holde sig i varmen. Vi har ikke kølerum om bord, siger Kenn Aage Schou.

Selv om de kun laver et enkelt træk om dagen, hiver de en del torsk med hjem.

- Vi ligger på mellem 25 og 30 kasser om dagen - i går havde vi omkring 700 kilo torsk med ind, siger Kenn Aage Schou, som også er godt tilfreds med, at priserne er for opadgående.

- Heldigvis er priserne stigende. I går fik vi 7,50 kr. pr. kilo. For nogle uger siden fik vi kun lidt over fem kroner kiloet for 5'er torsken, som er det vi fanger mest af. Det er måske 75-80 procent af vores fangst, siger Kenn Aage Schou.

Skipper lejer torsken, da han ikke har meget kvote tilbage, og så kan det godt mærkes, når priserne stiger.

- Vi giver omkring 2,5 kroner kiloet for at leje dem, og så er det ikke en god forretning, når man kun får lidt mere end fem kroner for dem. Der skal også betales brændstof og besætning, siger Kenn Aage Schou.

Næste år er der udsigt til en højere torskekvote i Østersøen, og det glæder skipper.

- Så kan jeg fiske næste år, og så skal jeg måske til at stoppe. Jeg fylder 70 næste gang, så det er nok ved at være på tide, lyder det fra Kenn Aage Schou.

Flere Nyheder