Rockall er blevet søsat i Polen

[caption id="attachment_15936" align="aligncenter" width="620"] Skroget til Rockall er blevet bygget på det polske værft Nauta Shipyards nybygningsdiv
07 jun 2017

[caption id="attachment_15936" align="aligncenter" width="620"] Skroget til Rockall er blevet bygget på det polske værft Nauta Shipyards nybygningsdivision i Gdynia. Foto: Nauta.[/caption]

Det polske værft, Nauta Shipuyard i Gdynia, har netop sat den nye Rockall i vandet, og gjort den klar til den næste fase, aptering og færdiggørelse på Karstensens Skibsværft i Skagen.

Der er tale om det 69,9 meter lange og 14,2 meter brede skrog til det pelagiske fiskefartøj ”Rockall”, der nu er løbet af stablen i Polen på Nauta Shipyard i Gdynia.

Fartøjet forventes afleveret i december 2017 til de nye ejere, rederiet Astrid Fiskeri A/S fra Karstensens Skibsværft. Rederiet har tidligere fået leveret nybygningen S264 Astrid. Designet på den nye ”Rockall” er Karstensens Skibsværfts eget.

Fartøjet udrustes til trawlfiskeri efter pelagisk fisk til både industri og konsum. Rederiet ejes af familien Johansson med brødrene Börje og Tomas Johansson i spidsen. Derudover er Börjes søn Daniel og Tomas sønner Kristian og Johannes også aktive i rederiet. Endvidere er Mogens Ørts Jensen medejer af rederiet. Rederiet har base i Skagen.

Flere på vej

Nauta Shipyard´s nybygningsafdeling har i flere år leveret skrog til Karstensens Skibsværft.

- Vi har bygget 10 fiskefartøjer for Karstensens Skibsværft indtil nu. Lige nu er yderligere syv enheder på vej til værftet, fortæller Reza Sohrabian, der er marketingchef i nybygningsafdelingen.

Rockall er iøvrigt søsterskib til nybygningerne nummer 420 Cattleya og nummer 422 Rogne.

[caption id="attachment_15937" align="aligncenter" width="620"] Rockall skal slæbes til Karstensens Skibsværft i Skagen, hvorfra den sidste på året skal afleveres til de nye ejere, rederiet Astrid Fiskeri A/S. Foto: Nauta.[/caption]

 

 

 

 

          

 

Flere Nyheder