Rødspættepriserne holdt skansen i ferien

[caption id="attachment_11560" align="aligncenter" width="620"] Det er fortsat fornuftigt at lande rødspætter[/caption] Rødspætten er en af de økon
13 aug 2016

[]

Rødspætten er en af de økonomiske sværvægtere i dansk fiskeri. Ikke bare når der ses på den samlede bruttoomsætning i dansk fiskeri, men også for mange fiskere, der er afhængige af indtjeningen fra rødspættefiskeriet. Derfor har det været meget tilfredsstillende for fiskerne, at priserne på rødspætterne i år har været på et stabilt højt niveau for alle størrelser. Fiskerne at kan tilmed glæde sig over, at priserne har holdt skansen hen over sommerferien.

Indtil nu i år har den gennemsnitlige kilopris på rødspætter været 12,83 kroner. Det er knap 20 procent mere end i samme periode sidste år, hvor den lå på 10,74 kroner. Der var en lille bekymring, for at priserne måske ville falde hen over ferien. Men den bekymring er stort set gjort til skamme. I juli i år har den gennemsnitlige kilopris været 12,14. Til sammenligning var den gennemsnitlige kilopris i juli sidste år 10,15 kroner. Glædeligt er det også, at prisen på de små 4er rødspætter, som tidligere har haft svært ved at holde prisen, også holder skansen. I juli måned sidste år var den gennemsnitlige kilopris for 4er rødspætter 8,34 i juli måned i år har den været 10,17 kroner. De gode priser har betydet, at den samlede bruttoomsætning for rødspætter i år har fået et gevaldigt løft sammenlignet med sidste år.

I årets første syv måneder har der været en samlet bruttoomsætning på rødspætter på 195,1 mio. kroner. Det er 35 procent mere end på samme tidspunkt sidste år, hvor omsætningen lød på 144,1 mio. kroner. Mængderne er steget fra 13.418 tons sidste år til 15.210 tons i år.

 

 

Flere Nyheder