Rødspætterne fanges i norsk område

  [caption id="attachment_15605" align="aligncenter" width="620"] RI 236 Lisbeth Frich[/caption] Fiskeri Tidende får fat i RI 236 Lisbeth F
08 apr 2017

 

[]

Fiskeri Tidende får fat i RI 236 Lisbeth Frich, ganske kort efter fartøjet har forladt Hvide Sande med stævnen mod nord – nærmere bestemt norsk område efter rødspætter. Det har været en god sæson indtil videre, fortæller skipper Klaus Frich.

- Det har været godt fiskeri i år, hvor vi har fået gode priser for vores rødspætter og fladfisk, og der har også været gode mængder. Vi har fanget en del flere rødspætter her i vinterperioden, end vi normalt gør, så det er godt, siger Klaus Frich.

For RI 236 Lisbeth Frich begyndte sæsonen i Skagerrak.

- Vi var i Skagerrak efter rødspætter tre uger i januar. Herefter gik vi i Nordsøen, hvor vi har været indtil nu. Den her tur er så vores anden tur til norsk område. Det bliver en kortere tur, da vi skal hjem og holde påskeferie, så 5-6 dage. Vi skulle gerne være hjemme onsdag i næste uge i Hvide Sande. Men man kan jo aldrig vide, om det går endnu hurtigere, hvis vi er heldige med fiskeriet, siger Klaus Frich.

Fisken bliver som oftest landet i Hvide Sande.

- Da vi lå i Skagerrak, gik vi ind til Hanstholm, da det er langt lettere, men ellers lander vi stort set altid i Hvide Sande, siger Klaus Frich, som fortæller, at de er fem mand om bord.

- Vi er tre fuldbefarne, og så har vi også to lærlinge om bord.

Selve sejlturen til norsk område er en af de længere.

- Jeg regner med, at vi har 14 timer foran os, inden vi er på fiskepladsen – alt efter, hvor vi satser på at fiske, siger Klaus Frich.

Indtil videre har RI 236 Lisbeth Frich haft en god sæson, og det håber skipper naturligvis fortsætter.

- Det er startet godt, og kan det holde året ud, så kan det blive et rigtig godt år for os. Rødspætter er vores hovedfiskeri, og det bliver forhåbentlig endnu bedre, når vi får nogle længere dage, siger Klaus Frich.

Flere Nyheder