Rødspætterne har svært ved at give en dagsløn

[caption id="attachment_9464" align="aligncenter" width="620"] O 98 Marie (tidligere SG 222)[/caption] Rødspætterne er lige blevet hevet op af Stor
25 apr 2015

[caption id="attachment_9464" align="aligncenter" width="620"]o98 O 98 Marie (tidligere SG 222)[/caption]

Rødspætterne er lige blevet hevet op af Storebælt, da Fiskeri Tidende ringer til skipper Sven Ole Jørgensen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet.

- Jeg har lige købt nyt fartøj. Den gamle SG 222 Lady Gaga, som nu skal hedde O 98 Marie. Og det skal være en hurtig snak, for jeg skal have ordnet fisken. Jeg har i to træk hevet omkring 500 kilo rødspætter op i dag. Det er mest de små størrelser, jeg fanger her i Storebælt. Jeg plejer at tage ud ved 5 eller 6 tiden om morgenen, og nu er jeg så på vej ind med fisken, fortæller Sven Ole Jørgensen til Fiskeri Tidende.

Han er ikke helt tilfreds med priserne på rødspætter i øjeblikket.

- Jeg får omkring fem en halv pr. kilo, og så er det sgu svært at lave en dagsløn, når jeg skal trække omkostningerne fra. Og så synes jeg, det er ærgerligt, at de kun kommer og henter fisken onsdag og søndag nu. Så er det da svært at sælge fisken som frisk om fredagen.

Om ikke så længe går Sven Ole Jørgensen over til jomfruhummer fiskeri.

- Med det nye fartøj har jeg i morgen allerede brugt de 5 dage, jeg må fiske rødspætter i april måned, så det er så let med det. Men jeg skal i gang med jomfruhummer fiskeri snart. Nu har jeg endelig fået et fartøj, der må gå i Kattegat. Jeg har ikke fået undersøgt priserne på jomfruhummer, men jeg håber da, der er en god pris på dem. Og det kan vel ikke blive ringere end prisen på rødspætter lige nu.

- Hvor jeg kommer til at losse jomfruhummer afhænger af, hvor jeg fanger dem. Det bliver nok nærmeste havn, for det er jo en lille jolle, jeg har købt, så det skal helst være så tæt på som muligt, siger Sven Ole Jørgensen.

Flere Nyheder