Rødspætterne i Skagerrak får det blå stempel

[caption id="attachment_5956" align="aligncenter" width="620"] Rødspætterne i Skagerrak kan langt om længe bryste sig med det blå MSC-stempel[/caption
10 nov 2015

[caption id="attachment_5956" align="aligncenter" width="620"]rødspætte Rødspætterne i Skagerrak kan langt om længe bryste sig med det blå MSC-stempel[/caption]

Efter seks års undersøgelser kan rødspættefiskerne i Skagerrak endelig bryste sig af at deres fisk er MSC certificeret.

Certificeringen af rødspættefiskeriet i Skagerrak har været et langt træk, der siden 2009 har involveret adskillige biologiske undersøgelser, fra bl.a. DTU Aqua. Nu er certificeringen endelig i hus, til stor glæde for fiskerne i Hirtshals.

”Vi har arbejdet på den her certificering i seks lange år. Men det skulle altså tage så lang tid, fordi vi skulle igennem alle de skridt for at få den på plads.” udtaler Niels Kr. Nielsen, formand for den lokale fiskeriforening i Hirtshals.

I Danmarks Fiskeriforening har man også arbejdet ihærdigt for certificeringen igennem de seneste år og her tager man imod certificeringen med tilfredshed.

”Det er godt, det lykkes at komme i mål med MSC-certificeringen af Skagerrak-rødspætten. Selvom bestanden har haft det godt, så har det taget seks år, hvor vi i DFPO har kæmpet for at nå i mål, og nu er det nået.” Siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Læs mere i Fiskeri Tidende, der udkommer på lørdag den  14. november

Flere Nyheder