Rømø-fiskere har halveret deres olieskift

Før var intervallet mellem olieskiftene på 600 timer. Nu er det reduceret til 1.000-1.100 timer. Hemmeligheden er en særlig olie fra Addinol, som h
af Line Dalgaard Jensen
30 nov 2018

Før var intervallet mellem olieskiftene på 600 timer. Nu er det reduceret til 1.000-1.100 timer.

Hemmeligheden er en særlig olie fra Addinol, som hesterejefiskerne fra Rømø, Christian Benthin og Lasse Guldberg, har fået smag for.

Olien gør nemlig, at fiskerne kan spare på olieskiftene på deres fartøjer HV 67 Juvredyb og HV 42 Janni.

Forbi laboratoriet
Intervallet mellem olieskiftene er sat ud fra analyser på et tysk laboratorium. Lasse Guldberg sendte en prøve af den gamle olie afsted efter 600 timer, hvor anbefalingen lød, at han skulle skifte straks. Til sammenligning sendte han en prøve med Addinol-olie afsted efter 400 timers drift, og her var meldingen, at den kunne bruges i 300 timer mere. Efter 800 timer sendte han igen en prøve, og rådet var yderligere 200 timers drift.

- Jeg skiftede efter 1.000 timer uden at få tage en olieprøver, lyder det fra Lasse Guldberg.

Olien, som hedder Eco Craft 4015, er ikke i den billigste ende, til gengæld lover Addinol lang holdbarhed, reduktion i dieselforbrug og høj kvalitet.

Populær i udlandet
Udover Rømø-fiskerne, så har også hollænderne testet olien.

UK 95 har gode resultater. Motoren er ren, den sædvanlig supersorte motorolie er nu mørkebrug – ja næsten som ny motorolie, selvom motoren har kørt i 4000 timer.

Også det 145 meter lange lastskib, Anaconda, bruger olien på sine ture gennem Europa over Rhinen og Donau. Der er fulgt op med regelmæssige olieanalyser, og den kører meget effektivt.

Flere Nyheder