Rusland forlænger importstop

De russiske forbrugere får ikke mulighed for igen at kunne fisk og skaldyr fra EU og Norge. Det står fast, efter at den russiske præsident onsdag forl
24 Jun 2015

De russiske forbrugere får ikke mulighed for igen at kunne fisk og skaldyr fra EU og Norge. Det står fast, efter at den russiske præsident onsdag forlængede det importstop, som russerne har indført som modtræk over for de sanktioner, som blandt andre EU og Norge har indført.

I følge flere medier har Vladimir Putin - den russiske præsident - udtalt, at der bliver tale om en forlængelse på ét år af det nuværende stop for import af fisk, skaldyr og kød.

- Det vil varer lige så længe, som EU-sanktionerne mod Rusland, siger vicestatsminister Arkady Dvorkovich til The Associated Press.

I Danmark er det især gået ud over landbrugets eksport til Rusland, mens det fx i Norge har ramt den normalt store eksport af laks til Rusland. Den norske lakseeksport har dog formået at finde nye markeder, mens det i mindre grad er lykkedes for den danske landbrugssektor.

Flere Nyheder