Så er der nok ikke mere tobis i år

Med stævnen mod Rødvig og lidt tobis i lasten er skipper Kristian Olsen fra ND 77 Annemette med på en lille snak om, hvordan fiskeriet arter sig i øje
03 Oct 2015

Med stævnen mod Rødvig og lidt tobis i lasten er skipper Kristian Olsen fra ND 77 Annemette med på en lille snak om, hvordan fiskeriet arter sig i øjeblikket.

- vi er på vej ind med lidt tobis. Vi havde et træk her til eftermiddag og det gav 6 tons. Normalt har det ligget på omkring 20 tons i snit om dagen, da det var på sit højeste, så vi kan nok godt sige nu, at der ikke er flere tobis derude for i år. Men det har været en god sæson, som begyndte i april oppe i Hanstholm. Det plejer at være slut i begyndelsen af oktober, og det holder også stik i år. Jeg tror, vi har fanget det, vi plejer, og prisen har da også været ok i år, så alt i alt har det været en fin tobis-sæson i år, fortæller skipper Kristian Olsen til Fiskeri Tidende.

Når Kristian Olsen fisker tobis fra ND 77, er det i samarbejde med hans bror Lars Olsen fra ND 141 Stella Nova. Efter tobis sæsonen har de nogle valgmuligheder.

- Vi plejer at fiske sammen, og nu, hvor sæsonen er forbi, skal vi da finde ud af, hvad vi så skal i gang med. Vi har nogle forskellige muligheder. Hvis vi bare skal rigge om til sild, tager det ikke lang tid, men hvis vi skal rigge om til jomfruhummer, tager det et par dage. Vi skal ud og leje fisken, uanset hvad vi gør. Men efter hvad jeg har hørt, så er hummerfiskeriet godt i år, og priserne ligger også på et fint niveau. Så det er bestemt en mulighed. Hvis det bliver hummerfiskeriet, så går vi sammen på en båd for at optimere vores muligheder for indtjeningen, siger Kristian Olsen, som sidste år oplevede at få en klumpfisk med op i trawlet.

- Men i år har der ikke været noget usædvanligt med op, det har bare været en helt almindelig tobis sæson, siger Kristian Olsen.

Flere Nyheder