Så er der sat dato på samråd om kvotekoncentrationer

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen er på det nærmeste blevet bestormet med henvendelser om et samråd omkring kvotekoncentrationen i dansk fisk
09 okt 2015

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen er på det nærmeste blevet bestormet med henvendelser om et samråd omkring kvotekoncentrationen i dansk fiskeri. Nu er der så sat dato på for samrådet - det bliver onsdag den 21. oktober.

De mange ønsker om samråd baserer sig bl.a. på en dokumentar, som DR 2 viste i begyndelsen af september - "Kvotekonger og små fisk". Dokumentarudsendelsen havde et meget kritisk syn på kvotekoncentrationen - bl.a. hævdede man i udsendelsen, at FKA-systemet er årsagen til såvel koncentrationen af kvoterne som lukningen af lang række mindre fiskerihavne, siden dansk fiskeri fra 1. januar 2007 gik over til FKA-systemet.

Eva Kjer Hansen har allerede svaret på en lang række af henvendelserne, og hun har slået fast, at hun ikke mener, at FKA-systemet skal sættes i spil i sammenhæng med diskussionen om kvotekoncentrationer.

- Det er min opfattelse, at Ny Regulering har sikret en bedre indtjening i erhvervet, bedre udnyttelse af fiskekvoterne og mindsket overkapaciteten i fiskeriet, skriver Eva Kjer Hansen således i et svar til Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri.

Flere Nyheder