Så skal der ro om fiskerierhvervet

[caption id="attachment_16227" align="aligncenter" width="620"] Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening. Foto: Charlotte Orup Morsbø
20 jun 2018

[]

Det samlede Folketings endelig aftale om indholdet i Fiskeripakken har været længe undervejs og har gjort, at der politisk billedlig talt har været dårligt fiskevejr i alt for lang tid.

Derfor er Danmarks Fiskeriforening PO tilfredse med, at der nu endelig er indgået en aftale, der kan være en aftale for fremtidens fiskeri.

- Det er tilfredstillende, at aftalen nu er kommet på plads og blevet lukket. Vi har ventet længe, og derfor er det velkommen, at aftalen nu kan bidrage til ro for det samlede fiskerierhverv, så vi ved hvordan spillereglerne ser ud for fremtiden, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening PO.

Danmarks Fiskeriforening har været kritiske overfor en del af Fiskeripakken undervejs, og særligt på den tid, der er gået med at få pakken på plads.

- Der er elementer, som vi i implementeringen stadig vil arbejde med, men når det er sagt og gjort og aftalen er endelig på plads, så er vi klar til føre dansk fiskeri videre på de vilkår, der er udlagt, siger Svend- Erik Andersen.

På et punkt er Danmarks Fiskeriforening PO tilfreds med aftalen. Aftalem respekterer den unikke model, som danske fiskere og 3F har omkring en fælles uddannelse af nye fiskere.

- Det er positivt, at det er fastslået i aftalens punkt om Fiskeafgiftsfonden, at der fortsat skal være en fælles solidarisk betaling fra næsten alle fiskere til en fælles uddannelse af fremtidens fiskere, siger Svend-Erik Andersen.

 

Flere Nyheder