Så synger tobissæsonen på sidste vers for L 415

Rekordhøje landinger og den største tobiskvote i 10 år. Der har været tryk på, siden tobissæsonen åbnede den 1. april i år. Men alting har en ende
02 jul 2017

Rekordhøje landinger og den største tobiskvote i 10 år. Der har været tryk på, siden tobissæsonen åbnede den 1. april i år.

Men alting har en ende – også en god tobissæson, hvilket skipper Finn Christensen, L 415 Stormy erkender, da Fiskeri Tidende ringer til ham onsdag ved middagstid for at høre, om der stadig er gang i tobisfiskeriet.

- Det er nok ved at være slut for denne gang. Vi ligger i område 1 og slæber lige nu. Men fisken er blevet sværere at finde. Vi fanger i hvert fald ikke noget, der er værd at skrive om. Nu slæber vi videre indtil kl. 15 i eftermiddag, og så vil vi bare hjem og have afsluttet den her tur, siger Finn Christensen, som trods alt kan se tilbage på en rigtig god sæson.

Stadig kvote

Vi er forbi Sankt Hans, som normalt er pejlemærket for, hvor længe tobissæsonen varer. Men skipper håber naturligvis, at sæsonen kan strække sig til et par ture mere, for han har stadig kvote at fiske på.

- Vi har kvote i område 1 og område 2, som vi ikke har fanget endnu. Jeg tror, vi mangler 1200 tons i område 1 og 400 tons i område 2. Det kan godt være, vi prøver at gå ud efter de 400 tons i område 2, når vi har været inde i Thyborøn. Det må vi lige se på, siger Finn Christensen, som har planen klar til, når tobissæsonen definitivt er slut.

- Så skal vi ud og fange brisling, siger Finn Christensen.

 

Flere Nyheder